Fred Rutten hekelde de instelling van Feyenoord
NOS Voetbal

Rutten hekelt instelling: werden wat hautain

Feyenoord-trainer Fred Rutten moest in Friesland zijn vijfde nederlaag van het seizoen incasseren. De manier waarop dat gebeurde, zorgde voor grote ontevredenheid bij Rutten. Zijn team was geen schim van de sterke eenheid die het de afgelopen weken was en hij verweet zijn spelers hoogmoed.

"Je kunt helemaal weggespeeld worden, dan heb ik daar geen problemen mee", zei Rutten na de 3-1 nederlaag tegen Heerenveen. "Maar dit kan gewoon niet. We hebben van onszelf verloren."

Colin Kazim-Richards schoot Feyenoord na een half uur nog op 1-0, maar daarna ging het mis voor de Rotterdammers. "Tot aan het doelpunt was het gewoon een normale wedstrijd. Maar na de 1-0 van ons vond ik dat we wat hautain werden. We werden slordig en kregen voor rust ook nog via een zwabberbal de 1-1 tegen."

Houding

Regelmatig nam Rutten het woord hautain in de mond. "En die houding ken ik niet van Feyenoord. Dat past ook niet. Ik vind niet zozeer dat we van onze tegenstander hebben verloren. Ik kan me niet heugen dat we bij balbezit zo slordig waren", aldus Rutten.

"We hebben zelf een situatie gecreëerd waarin we onze eigen vijand waren. Dit is een wedstrijd die je hebt in een reeks van 34 en natuurlijk is dat pijnlijk."

Friese volkslied

Ruttens collega Dwight Lodeweges, de trainer van Heerenveen, was een stuk beter gehumeurd. "Ik ben zo verschrikkelijk trots op mijn elftal. Bij fases hadden we het echt moeilijk en dan toch met 3-1 winnen. Ik ben een blij man", aldus Lodeweges.

"De wedstrijd was van een ongelooflijk hoog niveau. Voor de winter zakten we nog wel eens door de ondergrens heen, maar er zit duidelijk groei in. Ik ben ongelooflijk blij voor de fans. Zelfs het Friese volkslied werd weer eens gezongen na afloop."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl