Fraser: eigenaar Wang was heel blij

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Fraser: concurrentiestrijd wordt interessant

"Het Wang-effect? Daar lijkt het wel op. Hij traint een keer mee en we winnen", grapt ADO-trainer Henk Fraser na de verrassende 2-0 overwinning op FC Twente.

Hij begrijpt dat er veel aandacht gaat naar de Chinese eigenaar Wang Hui, die een klein feestje vierde op de tribune: "Wang was heel blij en hij gaat met een heel lekker gevoel het vliegtuig in."

De afgelopen maanden had Fraser vooral last had van de onzekere situatie rond de overname. "Vanaf het moment dat het bekend werd, heb ik alles moeten doen om de focus te houden op het voetbal. Dat was zwaar, zeker toen de resultaten tegenvielen."

Concurrentiestrijd

Nu de Chinese overname een feit is, lijkt de opluchting voelbaar bij de ADO-trainer, die ook tevreden is over de nieuwe aankopen Aleksandr Jakovenko en Wilson Eduardo. "Ik zeg al het hele seizoen dat we twee man voorin nodig hebben. Deze mensen hebben kwaliteiten, die wij nog niet hadden. Nu beseffen de spelers ook dat er een concurrentiestrijd gaat plaatsvinden."

Fraser hoopt dan ook dat de zege het begin is van de ommekeer: "Ik denk dat we voor het eerst een hele wedstrijd een redelijk tot goed niveau hebben gehaald."

FC Twente-trainer Alfred Schreuder kon weinig positiefs uit het duel halen: "Je hebt drie keer achter elkaar gewonnen en dan moet je dit soort dingen niet laten gebeuren. Het heeft met instelling te maken en het is ook onnodig. Je hebt twee baaldagen nu en het is goed dat de wedstrijd tegen Excelsior snel komt. Dan kunnen we het van ons af spelen."

STER Reclame