Davy Klaassen op de training bij Ajax ANP Pro Shots

Cillessen en Klaassen niet fit voor AZ

tijd van publicatie

Ajax-doelman Jasper Cillessen heeft woensdag voortijdig de training verlaten. Het is onzeker of hij donderdag mee kan doen in het duel met AZ.

Cillessen meldde zich al snel bij de leiding met klachten. Vervolgens deed hij nog wat oefeningen om het na twintig minuten voor gezien te houden. Hij verliet strompelend het veld.

Ajax kon in een eerste reactie nog niet zeggen hoe ernstig de kwetsuur was. Op de persconferentie vertelde Frank de Boer later wat er echt aan de hand was. "Hij heeft de hele nacht gebraakt en hij had diarree. Hij is verzwakt, maar hij kan wellicht morgen wel spelen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De Boer: Cillessen was zeer verzwakt

Klaassen en Serero

Klaassen kampt met een opspelende buikblessure. Hij is zeker niet beschikbaar. Ook Thulani Serero is niet fit. "Het middenveld wordt een puzzel, maar ik ben er wel uit", zei De Boer. Mogelijk maakt nieuwe aanwinst Daley Sinkgraven zijn debuut voor de Amsterdammers.

STER reclame