Geert Wilders en zijn nieuwe Eerste Kamerlijsttrekker Marjolein Faber
NOS Nieuws

Marjolein Faber leidt PVV-lijst Eerste Kamer

Bij de Eerste Kamerverkiezingen wordt Marjolein Faber lijsttrekker voor de PVV. Faber zit sinds 2011 in de Senaat, sinds juni vorig jaar als fractievoorzitter. Ze is ook fractieleider in de Provinciale Staten van Gelderland.

De slogan van de partij tijdens de Statenverkiezingen (die daarna de Eerste Kamerleden kiezen) is: 'Genoeg is genoeg'. De PVV wil tijdens de verkiezingen afrekenen met het beleid van premier Rutte.

Anti-islam

De strijd tegen de islam was voor Faber de belangrijkste reden zich vier jaar geleden aan te sluiten bij de PVV. "De islam is een verwerpelijke ideologie. Als we dat geen halt toeroepen, gaan we alles kwijtraken; onze vrijheid en onze democratie. Het is een nachtmerrie voor vrouwen, voor homo's, in feite voor iedereen."

In Gelderland presenteerde Faber het rapport "De Islamiseringskaart van Gelderland", waarop de provinciale PVV-fractie precies bijhoudt hoeveel islamitische instanties er zijn. Ook heeft ze onderzoek laten doen naar de islam in de samenleving, de rol van moskeeën en de vraag waar jihadisten vandaan komen. En daar houdt ze voorlopig niet mee op: "We blijven als een havik op dit dossier zitten."

De poster van Geert Wilders voor de verkiezingen van de Provinciale Staten
Faber: we zijn dit kabinet zo zat

Faber zit in de Eerste Kamer sinds het vertrek van Machiel de Graaf naar de Tweede Kamer. Ook heeft zij een grote rol gespeeld bij het vertrek van staatssecretaris Co Verdaas, toen ze zich als Gelderse politica stortte op de affaire rond de declaraties van Verdaas.

Droomkandidaat

Wilders ziet in haar een ideale kandidaat. Hij roemt haar functioneren als voorzitter van de Eerste Kamer-fractie. "Dat doet ze hartstikke goed, het is misschien wel de meest stabiele fractie van de PVV. Ik denk dat met haar aan het roer in de Eerste Kamer het kabinet niet hoeft te rekenen op welke steun dan ook van de PVV. Ze is iemand die knokt, voor de mensen in het land. Kortom: een droomkandidaat."

Dat Faber het kabinet in de Eerste Kamer inderdaad niet zal steunen, moge duidelijk zijn. "We zijn tegen het kabinet, tegen zijn gedoogpartners, en we gaan gewoon niet opgeven. We gaan gewoon door, net zo lang tot ze naar huis gaan."

Wilders: Faber is een droomkandidaat

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl