Kevin Blom gaf de snelste rode kaart in de eredivisie ANP Pro Shots
NOS Voetbal

Blom erkent fout: oncollegiaal van Swerts

Na afloop van het Brabantse onderonsje tussen het laaggeklasseerde NAC Breda en koploper PSV was de rode kaart van Jetro Willems hét onderwerp van gesprek. Arbiter Kevin Blom voelt zich door ‘slachtoffer’ Gill Swerts benadeeld.

Kort na de wedstrijd gaf Blom ruiterlijk toe dat hij het met het tonen van een rode kaart niet bij het rechte eind had. "Ik zag een speler wild inkomen en dacht dat hij zijn tegenstander raakte. Na de beelden gezien te hebben, kan ik maar één conclusie trekken: dit heb ik niet goed gedaan", zei Blom.

"Dit was onbesuisd in plaats van buitensporig. Tijdens de wedstrijd was ik samen met de vierde man van mening dat hij hem raakte. Maar nu moet ik met de billen bloot. Al vind ik het heel oncollegiaal van Gill Swerts, die hinkend naar de kant ging. Dit vind ik geen theater meer en ik ben erin getrapt. Een jaar of vijf geleden heb ik een keer een fout toegegeven, laat het maar heel lang duren voordat ik dat weer moet doen."

Blom: oncollegiaal van Swerts

Geblesseerd

Swerts was zich van geen kwaad bewust. "Ik zag Willems komen en sprong een beetje op om mezelf te beschermen. Maar blijkbaar ben ik bij het vallen wel geblesseerd geraakt. Want de eerste helft heb ik verder gespeeld met last en uiteindelijk ben ik ook gewisseld", aldus Swerts, die in de rust ‘bezoek kreeg’ van enkele PSV’ers die Swerts verbaal aanvielen.

"Ik ben geen matennaaier. Die jongens komen verhaal halen, want zij willen Willems beschermen. Dat begrijp ik. Maar als ik niet opspring, gebeurt er misschien iets ergers. Dit gebeurt in het voetbal en ik heb de rode kaart zelf niet gegeven."

Smetje

Ook PSV-trainer Phillip Cocu had zijn mening klaar. "Het was een onterechte rode kaart", oordeelde Cocu. "Ik zag het, want ik stond er zelf dichtbij. De beelden heb ik later nog teruggekeken. Ik denk dat het gewoon een normaal duel, zonder gestrekt been, om de bal was. Jammer van zo’n smetje, want we hebben een fantastische wedstrijd gespeeld."

PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum kon tevreden toezien dat PSV met tien man nooit echt in de problemen kwam: "We moesten wel wat harder werken omdat je met een man minder speelt. Daarom maak je wat meer meters. Je maakt die meters liever aanvallend, maar nu moest je dat ook verdedigend doen."

STER reclame