Maher (l) en Depay halen verhaal na de snelle rode kaart voor Willems.

PSV met tien man voorbij NAC Breda

PSV heeft het uitduel met NAC Breda gewonnen. De Eindhovenaren moesten het na een minuut al met een man minder stellen, maar wonnen desondanks met 2-0.

De wedstrijd begon spectaculair, want al na 29 seconden (de snelste rode kaart ooit in de eredivisie) werd Jetro Willems door arbiter Kevin Blom met rood van het veld gestuurd vanwege het met een gestrekt been inkomen op Gill Swerts, die hij overigens niet raakte.

PSV, dat vijf van de laatste zes duels in Breda verloren had, was ook met tien man beduidend sterker. Voor rust leverde NAC geen enkel schot op doel af. Bij PSV was vooral Memphis Depay gevaarlijk, onder meer met een kopbal die via het lichaam van Ruben Ligeon naast ging.

Dertiende treffer Depay

Na rust liet NAC zich wat meer gelden en was het eerste schot op het PSV-doel een feit: Adnane Tighadouini schoot de bal daarbij echter recht op doelman Jeroen Zoet af. Kort daarna sloeg PSV toe, via Depay die goed anticipeerde op een lange voorzet van Adam Maher en zijn dertiende treffer van het seizoen liet aantekenen.

Pas na die treffer ging NAC wat meer aan aanvallen denken en PSV werd naar achteren gedrongen. Door die Bredase aanvalsdrang kwam er ook wat meer ruimte voor een Eindhovense tegenstoot en uit een zo'n razendsnelle counter scoorde Georginio Wijnaldum. Luuk de Jong stuurde zijn aanvoerder weg op rechts en die joeg de bal spijkerhard in het dak van het doel.

Kort voor tijd schoot liet De Jong na een voorzet nog een uitgelezen kans op de 3-0 liggen: na een voorzet op maat vanaf van rechts van Depay schoot de spits de bal over.