Ninos Gouriye (l) in duel met Deniz Turuc

Go Ahead Eagles thuis niet langs Excelsior

Go Ahead Eagles is er thuis niet in geslaagd van Excelsior te winnen. Het werd 0-0 in de Adelaarshorst en voor Excelsior was dat al weer het tiende gelijkspel in 21 wedstrijden.

Met wedstrijden tegen Ajax, PEC Zwolle en AZ in het verschiet was het voor Go Ahead zaak de volle buit te pakken. De Deventerse club ging dan ook fanatiek van start, zonder daarbij veel kansen af te dwingen. Excelsior wachtte af en beperkte zich aanvankelijk tot verdedigen.

Pas halverwege de eerste helft kwam er wat leven in de brouwerij: Tom van Weert ontfutselde Go Ahead-verdediger Job van der Linden de bal en schoot vervolgens op de paal. Sander Duits slaagde er kort voor rust niet in van dichtbij Gino Coutinho te passeren en de Excelsior-doelman hield daarna ook de doorgebroken Wesley Verhoek van scoren af.

Kolder op de paal

Ook na rust was het veldoverwicht voor Go Ahead en weer slaagde de thuisclub er amper in dat naar kansen te vertalen. Waar Go Ahead voor rust niet in slaagde, spits Glynor Plet bereiken over de flanken, lukte kort na rust wel: in korte tijd kreeg Plet twee aardige mogelijkheden, waarbij hij bij zijn eerste kans rechts naast schoot en bij zijn tweede links. Kort voor tijd kopte de net ingevallen Marnix Kolder op de paal.