'Nog meer vastberadenheid in strijd tegen IS'

'Video bevestigt barbaarsheid IS'

Als de video van de verbranding van de Jordaanse piloot echt is, bevestigt dat de wreedheid van IS. Dat zei de Amerikaanse president Obama over de vermoedelijke dood van de Jordaanse gijzelaar.

De video versterkt volgens Obama "de waakzaamheid en vastberadenheid" van de strijd van de internationale coalitie om IS helemaal te verslaan. Het naar buiten brengen van de beelden "toont aan dat de ideologie die IS zegt aan te hangen, failliet is".

De Jordaanse koning Abdullah, die op bezoek is in de VS, keert volgens de Jordaanse staatstelevisie vervroegd naar zijn land terug. De koning zou vandaag een lunch hebben met vice-president Biden, maar het Witte Huis zei eerder vanavond dat het onduidelijk is of die doorgaat.

Washington liet weten dat inlichtingendiensten van de VS de echtheid van de video onderzoeken. "We veroordelen de acties van IS ten sterkste en we roepen op tot onmiddellijke vrijlating van iedereen die door deze groep gevangen wordt gehouden", zei woordvoerder Bernadette Meehan van het Witte Huis. "We zijn solidair met de regering en het volk van Jordanië."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl