NOS Nieuws

Franse militairen neergestoken in Nice

 • Reuters
  Franse militairen patrouilleren voor het Joods gebouw
 • Reuters
  Franse militairen patrouilleren voor het Joods gebouw
 • Reuters
  De politie heeft het Joods gebouw afgezet
 • Reuters
  De politie heeft het Joods gebouw afgezet
 • Reuters
  De politie heeft het Joods gebouw afgezet

In de Zuid-Franse stad Nice zijn drie militairen aangevallen door een man met een mes. De militairen patrouilleerden voor een Joods gebouw.

De dader had een groot mes bij zich. Hij werd na de steekpartij overmeesterd door twee politieagenten en een burger. Twee militairen liepen lichte steekwonden op aan gezicht en arm, de derde raakte niet gewond.

De verdachte was kort voor het incident in de tram beboet voor zwartrijden. Onduidelijk is waarom hij de militairen aanviel. De politie heeft nog iemand opgepakt, een mogelijke handlanger.

Ron Linker over de aanval op militairen in Nice

Op het identiteitsbewijs van de dader stond de naam Moussa Coulibaly. Ook een van de plegers van de aanslagen van vorige maand in Parijs heette Coulibaly, maar volgens correspondent Ron Linker hoeft dat niets te betekenen.

"Coulibaly is een achternaam die bij Afrikaanse families in Frankrijk veel voorkomt. Het onderzoek van de politie moet nu uitwijzen of er een mogelijk verband is."

Turkije

Volgens de Franse krant Le Monde nam de vermoedelijke dader vorige week een enkele vlucht van Corsica naar Turkije. Franse veiligheidsdiensten waarschuwden daarop de Turkse autoriteiten, die hem bij de douane tegenhielden en terugstuurden naar Frankrijk.

Eenmaal terug in Frankrijk werd een onderzoek naar hem ingesteld, maar dat leverde niets op. Veel jihadisten proberen via Turkije door te reizen naar Syrië of Irak.

 • Burgemeester Nice over aanval
 • Eerste beelden uit Nice

In Frankrijk zijn sinds de aanslagen in Parijs veel militairen op straat. De regering heeft 10.000 militairen ingezet om mogelijke doelwitten van terroristen te beveiligen.

In de strijd tegen terrorisme pakte de Franse politie vanochtend zeven mannen en een vrouw op. Ze worden verdacht van het ronselen van islamitische jongeren voor de gewapende strijd in Syrië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl