Eigenaar ADO traint mee

Getooid in de trainingsoutfit van ADO Den Haag betrad de Chinees Hui Wang vandaag het veld van het Kyocera-stadion. De zakenman trainde mee om te laten zien dat de club hem aan het hart ligt en dat hij meer is dan alleen maar een buitenlandse investeerder.

Trainer Henk Fraser kon het wel waarderen. "Het viel mij reuze mee wat ik zag", zei de trainer. Voor de vroegere verdediger is het niet nieuw. Bij Feyenoord had hij te maken met Jorien van de Herik en bij ADO Den Haag werkte Fraser samen met onder meer Mark van der Kallen.

"Je weet dat het zakenmensen zijn, je weet dat ze een andere kijk op het spelletje hebben, maar ik denk ook wel dat ze heel erg betrokken zijn en dat deze club dat nodig heeft."

'Volgens mij is het een middenvelder'

Geen grote aankopen

Het had wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk stond het Chinese geld op de bank. Grote aankopen heeft de kersverse suikeroom nog niet gedaan. De Portugees Wilson Eduardo werd gehuurd van Sporting Portugal en gefluisterd wordt dat Evander Sno zich binnenkort bij ADO meldt.

Die berichten in de media verwijst Fraser evenwel naar het land der fabelen. "Zover zijn we nog lang niet. Het is echt een kwestie van elkaar goed spreken en dat is nog niet gebeurd."

De trainer hoeft zich niet te haasten. Sno is transfervrij nadat het Belgische Westerlo het contract met de middenvelder deze winter ontbond en hij is dus ook nog na het sluiten van de transferperiode vast te leggen.

Fraser verwacht bovendien niet dat Wang in de nabije toekomst met de geldbuidel zal zwaaien. "Ik moet nu met de spelers die ik heb het tij doen keren en ik geloof absoluut dat we daartoe in staat zijn."

Fraser hoeft daarbij niet te rekenen op de voetballende kwaliteiten van de nieuwe eigenaar. Hui Wang trainde onder het oog van diverse media drie kwartier mee met de nummer 15 uit de eredivisie en vertrok toen naar de kleedkamer.

STER reclame