Andy Murray
NOS Sport

'Big Four' is weer in ere hersteld

Andy Murray heeft zich dankzij zijn finaleplaats op de Australian Open opgewerkt naar de vierde plaats van de wereldranglijst. De 27-jarige Schot, die in de eindstrijd moest buigen voor Novak Djokovic, komt van de zesde plaats.

Murray staat daardoor voor het eerst in ruim een jaar weer achter Djokovic, Roger Federer en Rafael Nadal. Mede vanwege blessures was hij afgelopen jaar zelfs even buiten de toptien gevallen, waardoor de 'Big Four' uit elkaar werd gehaald.

Wawrinka zakt vijf plaatsen

De opmars van Murray en de Canadees Milos Raonic, die als kwartfinalist in Melbourne naar de zesde plaats steeg, gaat ten koste van Stan Wawrinka. De Zwitser won vorig jaar de Australian Open, maar werd dit keer in de halve finale uitgeschakeld door Djokovic. Wawrinka moest daardoor vijf plekken inleveren en staat nu negende.

De Nederlandse troeven Robin Haase en Igor Sijsling werden op de Australian Open al vroeg uitgeschakeld en zakten daardoor weg op de wereldranglijst. Haase ging naar de 85ste plek, Sijsling moest liefst zestien posities inleveren en sluit nu de tophonderd af.

Lichte stijging Bertens

Bij de vrouwen boekte Kiki Bertens dankzij het bereiken van de tweede ronde wat winst. De Westlandse steeg naar de zeventigste plek. Richel Hogenkamp bereikte in Melbourne via de kwalificaties het hoofdtoernooi en klom daardoor van de 138ste naar de 125ste plaats.

Serena Williams verstevigde door winst van de Australian Open haar eerste plaats. Maria Sjarapova, de verliezend finaliste, blijft tweede. Caroline Wozniacki klom van de achtste naar de vijfde positie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl