Vaticaanstad ANP

Twee mensen zijn vorig jaar binnen de muren van het Vaticaan betrapt op het bezit van kinderporno. Dat heeft de openbaar aanklager van Vaticaanstad gezegd tegen de Britse krant The Guardian

Volgens de aanklager, Gian Piero Milano, wordt er na alle schandalen binnen de kerk elders in de wereld, nu ook jacht gemaakt op pedofielen binnen de hoofdzetel van de Rooms-Katholieke Kerk. 

Namen van de verdachten noemde hij niet, maar volgens een woordvoerder van het Vaticaan is een van de verdachten Josef Wesolowski, de voormalige aartsbisschop van Polen.

Dominicaanse Republiek

Hij wacht in het Vaticaan op berechting voor het misbruiken van jonge jongens in de Dominicaanse Republiek. Over de andere verdachte is The Guardian niets te weten gekomen.

Tijdens onderzoeken van justitie zijn in het ministaatje in Rome meer zaken aan het licht gekomen. Zo werd er geld witgewassen en werden er drugs gesmokkeld.

Condooms

In een van de drie pakketjes met drugs die zijn onderschept zaten condooms gevuld met cocaïne. Voor wie ze bestemd waren, is niet duidelijk. Het pakje is in het Vaticaan niet opgehaald, zei Milano.

STER reclame