NOS Nieuws

150 mensen voorlopig dakloos na brand Schiebroek

  • ANP
  • ANP
    Bewoners mogen komende nacht niet thuis slapen
  • Jeroen de Jager / NOS
    Bewoners uit Schiebroek houden elkaar op de hoogte
  • Jeroen de Jager / NOS
    Bewoners uit Schiebroek krijgen informatie over de opvang
  • NOS
    Omwonenden hebben de handen vol aan puinruimen
  • ANP
    Tot in de wijde omtrek zijn woningen beschadigd

Na de grote brand van zondagmiddag in de Moddermanstraat in Rotterdam-Schiebroek moeten 150 mensen de nacht elders doorbrengen. Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb gezegd.

Het complex met veertig woningen is ontruimd en de bewoners zijn opgevangen in de Goede Herderkerk in de buurt. Hulpverleners van het Rode Kruis zijn aanwezig om de hulpdiensten te helpen bij de opvang.

"Onze eerste zorg is dat mensen elders terechtkunnen", aldus burgemeester Aboutaleb. "Er zijn oudere mensen die hun medicijnen nodig hebben. We zullen niemand in de steek laten vanavond."

Bij de explosie zijn dertien mensen gewond geraakt, van wie twee ernstig.

De bewoners van omliggende complexen kunnen weer naar huis, op twee woningen na. Politiehonden hebben het getroffen appartementengebouw enkele malen doorzocht om uit te sluiten dat er nog mensen binnen zijn. Volgens de politie is niemand als vermist opgegeven.

Door de explosie is een enorme ravage ontstaan. Ook de rijtjeshuizen naast het complex zijn beschadigd. Overal lag glas van gesprongen ruiten op straat. Van de woning waar de ontploffing was, is de gevel weggeslagen.

Zwaargewond

"Het was een bijzondere ontploffing", aldus Aboutaleb. "De schade is enorm doordat de explosie dwars door de flat naar andere flats is gegaan."

Het wordt nog niet officieel bevestigd, maar een gasexplosie is zeer waarschijnlijk de oorzaak. De explosie was in een woning waar een oudere man woont. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Hulpdiensten, energieleveranciers en de gemeente beginnen vanavond met het opnemen van de schade. Daar gaan ze morgen bij daglicht mee verder.

'Alles wijst op een gasexplosie'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl