Aron Jóhannsson (l), Markus Henriksen (m) en Nemanja Gudelj lachen om de 1-0

AZ wint thuis van Heracles Almelo

AZ blijft het goed doen in de subtop van de eredivisie. Dankzij een 3-1 overwinning op Heracles Almelo handhaafden de Alkmaarders zich op de vijfde plaats.

De thuisploeg kende een prima start en kwam al in de negende minuut op een bijzondere manier op 1-0. Nemanja Gudelj leek te scoren met een mooie omhaal, maar Aron Jóhannsson raakte de bal nog met een curieus hakje aan en kreeg de goal op zijn naam. Gudelj kon er wel om lachen.

Nog even duurde het Alkmaarse offensief voort, maar al gauw nam Heracles de regie over en kreeg het meerdere mogelijkheden om gelijk te maken. Bryan Linssen miste de grootste kans nadat een vrije trap van Mark-Jan Fledderus door Esteban slechts half was gekeerd.

Domper Heracles

Even na rust kregen de bezoekers een domper te verwerken toen Steven Berghuis, na een mooie aanval, de 2-0 binnenschoof. Niet veel later zat het weer niet mee toen de inzet van Mark-Jan Fledderus door verdediger Jeffrey Gouweleeuw van de doellijn werd gehaald.

De wedstrijd leek gespeeld, maar dankzij een treffer van nieuweling Brahim Darri (onlangs overgekomen van Vitesse) werd het toch nog spannend.

Vlak voor tijd besliste Markus Henriksen echter het duel. Nadat het mooie wippertje van Dabney dos Santos via lat en paal uit het doel was gesprongen, wierp de Noor zich voor de bal die prompt hard via hem in het doel werd geschoten.