Adrie van der Poel nu 'de vader van de wereldkampioen'

Niet langer 'de zoon van de wereldkampioen'

Niet langer gaat Mathieu van der Poel enkel door het leven als 'de zoon van de wereldkampioen'. Nee, Adrie van der Poel mag zich nu ook 'de vader van de wereldkampioen' noemen. De jongste Van der Poel werd zondag in Tsjechië wereldkampioen veldrijden.

"Door Jan en alleman werd hem de favorietenrol toegeschreven. Hoe hij daar dan mee om is gegaan, vind ik superknap", sprak Van der Poel senior over zijn kind. De wereldkampioen van 1996 maakte het succes van Van der Poel junior niet van dichtbij, bij de finishlijn, mee.

"Het is niet omdat het de WK zijn dat we onze gewoonten veranderen. Wij gaan altijd terug naar de wagen en die gewoonten proberen we ook op het WK door te trekken. Vanavond drink ik er heel misschien een biertje op, maar eigenlijk doe ik dat niet als ik met de vrachtwagen op pad ben."

De 55-jarige Van der Poel beseft dat het leven van zijn zoon zal veranderen door diens prestatie. "Maar pa Van der Poel kennen ze ook wel in België”, zegt de in België woonachtige Van der Poel lachend. "Ik heb een keer de fout gemaakt om na mijn wereldkampioenschap overal 'ja' op te zeggen. Dat moeten we nu in overleg met de bond en de ploeg doen. Maar hij weet dondersgoed uit zijn juniorentijd wat die trui met zich meebrengt."

Toch is het voor feest nog te vroeg. “Er komen nog paar mooie crossen aan. Over drie weken is het vakantie en kan hij lekker genieten.”

Adrie van der Poel wordt wereldkampioen in 1996

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl