• ANP Pro Shots
    Lex Immers tikt de 1-0 binnen
    Feyenoord viert de 1-0 van Lex Immers
    Timothy Derijck schiet de bal van Jens Toornstra in eigen doel

Feyenoord heeft in de eigen Kuip een magere overwinning geboekt op ADO Den Haag. De bezoekers hielden de schade in een matig duel beperkt tot 2-1.

Het thuispubliek ging er in de eerste helft eens lekker voor zitten, want een grote uitslag leek in de maak. Feyenoord viel naar hartenlust aan en kwam in de tiende minuut op voorsprong: na een prima actie en voorzet van Miquel Nelom tikte Lex Immers de bal met zijn grote teen binnen.

Klungelig

ADO speelde ondertussen een parodie van een eredivisieclub. Werkelijk alles wat de Hagenaars deden, ging faliekant mis. Triest dieptepunt was het eigen doelpunt van Timothy Derijck, die een slap schotje van Jordy Clasie klungelig in het eigen doel verlengde.

Na de 2-0 in de twintigste minuut lieten de Rotterdammers echter de teugels vieren. De bezoekers bleven maar aanmodderen, maar haalden zonder verdere kleerscheuren de rust.

ADO kan voetballen

In de tweede helft bleek ADO ineens wel te kunnen voetballen. Mike van Duinen kopte op fraaie wijze de aansluitingstreffer binnen en Danny Bakker verzorgde bijna de gelijkmaker. Zijn kopbal werd echter overgetikt door Kenneth Vermeer.

Daar bleef het echter bij voor de Hagenaars, want de resterende kansen waren voor Feyenoord. Immers volleyde net voorlangs en Jean-Paul Boëtius schoot van dichtbij tegen de paal, waardoor de zege klein bleef. De drie punten kwamen echter niet in gevaar.