Excelsior en NAC in evenwicht

Jelle ten Rouwelaar stompt de bal weg voordat Tom van Weert erbij kan komen ANP Pro Shots

Excelsior en NAC Breda hebben met 0-0 gelijkgespeeld in een matig duel op Woudenstein, waar de thuisclub nog maar anderhalve maand geleden een klinkende 6-0 bekerzege had geboekt op de Bredanaars.

Dat de ploegen elkaar in evenwicht hielden, mag op grond van de statistieken geen verrassing heten. De vorige veertien onderlinge competitieduels in Rotterdam leverden namelijk voor beide ploegen zes zeges op en de doelcijfers (20-20) spreken ook boekdelen.  

Zowel NAC, waar Ajax-huurling Ruben Ligeon debuteerde, als Excelsior legden in de eerste helft veel strijdlust aan de dag, maar tot grote kansen leidde de dadendrang niet. Namens Excelsior probeerde Tom van Weert het enkele keren van afstand, maar zonder succes.

Overwicht Excelsior

Na de pauze werd NAC steeds meer teruggedrongen en kwamen er kansjes voor Excelsior. Zo werd doelman Jelle ten Rouwelaar vaker op de proef gesteld bij aanvallen van de thuisclub.

Ten Rouwelaar voorkwam averij bij inzetten van onder anderen Van Weert en Sander Fischer. Bij een kans van Jurgen Mattheij werd hij geholpen door Uros Matic, die zich in de baan van het schot wierp.

Toen Ten Rouwelaar in de fout ging bij een indraaiende hoekschop, had hij het geluk dat achter hem ook Fischer onder de bal door ging. NAC verscheen slechts sporadisch voor het doel van keeper Gino Coutinho. Pas in de slotfase werd het dreigend, maar Excelsior hield stand.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Dijkhuizen: ze kwamen niet om te voetballen

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Maaskant: dan maar puntje voor puntje

STER Reclame