NOS Wielrennen

Vos had de benen niet

Vos toch blij met derde plaats

Voor het eerst sinds 2008 gaat de wereldtitel veldrijden niet naar Marianne Vos. Ze pakte brons. De Franse Pauline Ferrand-Prevot ging met het goud aan de haal.

"Ik merkte wel dat ik niet de beste was van het groepje. Dus ik moest lang mogelijk aanhaken en het goedmaken op de technische stukken.", reageerde Vos, die al een tijdje last had van een hamstringblessure.

"Ik had de hele week al het idee: ik ga het gewoon proberen en ik zie wel waar het schip strandt. Nou ja, dan is dit toch nog een aardig resultaat. Je gaat er niet voor als kampioene, maar ik heb mijn best gedaan."

Mooi dat ik nog zo dichtbij kwam

Marianne Vos

Toch reed Vos een goede finale. "Mooi dat ik nog zo dichtbij kwam. Ik ben blij dat ik heb mee kunnen doen, ik was onderdeel van de strijd om het wereldkampioenschap. Ik zat er niet ver af."

Ze moest echter passen toen Ferrand-Prevot aanging. "Ik had de benen niet om haar te halen. Pauline was gewoon heel goed. Nash ook, alleen die maakt net iets teveel foutjes, waardoor ze buiten het podium valt."

Ferrand-Prevot na haar titel

'De Franse Vos'

Ferrand-Prevot is ook degene die op de weg de wereldtitel overnam van Vos. "Ik ken haar al een tijdje. Het is mooi om met haar samen te werken. Al ben je op zo'n kampioenschap concurrenten. Als er dan toch iemand anders moet winnen, dan Pauline maar."

Toch zal het wennen worden voor Vos; geen regenboogtrui om haar schouders dit jaar. Noch op de weg, noch in het veld. Beide wereldtitels gingen naar haar ploeggenote. "Ik kan er dan mooi naar kijken, toch?", reageerde Vos met een knipoog.

Op de vraag wat ze nu gaat doen, zei ze: "Ik heb niet verder gekeken dan dit kampioenschap. Wat er nu gaat gebeuren, dat moeten we bekijken. In overleg met de ploeg en met de medische specialisten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl