Geen doelpunten bij Dordrecht - Heerenveen

Heerenveen kan weer niet winnen van FC Dordrecht

Voor Heerenveen is FC Dordrecht dit seizoen een angstgegner. In de eerste wedstrijd van dit seizoen won Dordrecht verrassend met 2-1 in Friesland. En ook in Dordrecht kon Heerenveen niet winnen: het bleef 0-0.

Geschorst

Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges zal nog wel eens terugdenken aan de totaal onnodige gele kaart die zijn topscorer Mark Uth vorige week kreeg tegen Vitesse. Met 4-0 voorstaan en dan je vijfde gele kaart oplopen, het was oerdom wat Uth overkwam.

Het noopte Lodeweges tot nadenken, want wie moest de geschorste Uth vervangen in de punt van de aanval tegen FC Dordrecht? Het werd uiteindelijk Joey van den Berg, normaliter middenvelder.

Hoewel Van den Berg zeker geen slechte wedstrijd speelde, miste hij in de eerste helft twee grote kansen.

Twee keer stond Van den Berg oog in oog met keeper Filip Kurto, twee keer redde de Poolse doelman. Of Mark Uth die kansen wel had benut zullen we nooit weten, maar gemist werd de Duitser wel op die momenten.

Geblesseerd

Meteen na rust verdween de grootste plaaggeest van Heerenveen. Kurto moest geblesseerd van het veld na een botsing met Slagveer. Zijn vervanger Robbert te Loeke zag meteen Joost van Aken voor zich verschijnen, maar de bal verdween over het doel.

Met het uitblijven van Heerenveen-goals groeide het vertrouwen bij Dordrecht. Mart Lieder had de openingstreffer op zijn schoen, maar hij maaide langs de bal.

Was het voor rust vooral Dordrecht dat blij mocht zijn met de 0-0, na rust kneep Heerenveen de handen dicht dat het geen tegengoals kreeg.

Zo goed als Heerenveen zaterdag speelde tegen Vitesse, zo diep zakte de ploeg in de tweede helft weg. Dordrecht blijft hekkensluiter, maar met vier punten uit de laatste twee duels is de weg omhoog wel ingeslagen.