Kinderopvangorganisatie Estro ging vorige zomer failliet maar maakte dezelfde dag nog een doorstart.
NOS Nieuws

FNV dagvaardt voormalig Estro

Vakbond FNV sleept kinderopvangorganisatie Smallsteps - het voormalige Estro - voor de rechter. Estro ging vorig jaar failliet en maakte dezelfde dag nog een doorstart onder de naam Smallsteps.

Doordat niet alle filialen werden overgenomen, verloren 1000 van de 3600 werknemers hun baan. De vakbond eist dat Smallsteps die werknemers alsnog overneemt met behoud van alle rechten.

Meldpunt

Een half jaar geleden kondigde FNV al aan naar de rechter te willen stappen. "Daarna hebben we een meldpunt opgericht voor werknemers en andere gedupeerden van het flits-faillissement. Die binnengekomen reacties versterken ons standpunt dat het faillissement een dekmantel is geweest voor de overname. En dus is de dagvaarding vandaag officieel de deur uit."

Volgens de bond gaat het juridisch gesproken om een 'overgang van onderneming', een overname dus. "Uit alles blijkt dat de directie en aandeelhouders van Estro al maanden bezig waren om een overname voor te bereiden om op een zo goedkoop mogelijke manier van de gemaakte schulden af te komen."

Dicht

Van de 380 filialen gingen er 250 mee in de doorstart. Van die 130 locaties sloten er 51 definitief, de andere zijn overgenomen door andere kinderopvangorganisaties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl