Aftenposten
NOS Nieuws

Gijzeling NOS is nieuws van Australië tot Zwitserland

De gijzeling bij de NOS gisteravond is ook in het buitenland groot nieuws. Op sites over de hele wereld zijn beelden te zien van de bewapende man die de studio van de NOS was binnengedrongen.

De websites van de BBC en Skynews brengen beide een uitgebreid verhaal compleet met beelden waarop te zien is dat de man overmeesterd wordt door de politie. De BBC plaatste ook een foto van het geëvacueerde NOS-personeel buiten het gebouw.

In Duitsland brengen bijna alle kranten en nieuwswebsites het nieuws groot. De kwaliteitskrant Süddeutsche Zeitung schrijft dat Tarik Z. “met een nepwapen de redactie bestormde”. Ook wordt het lot van de gegijzelde beveiliger besproken.

Verschillende nieuwszenders tonen beeld gijzeling

Nepwapen

Bild benadrukt dat aanvankelijk niet duidelijk was dat Z. een nepwapen had. De Zwitserse krant 20 Minuten schrijft dat Z. “de studio van de staatstelevisie” was binnengekomen. Ook valt de krant op dat hij zo goed gekleed was.

Franse media pakten de berichten snel op. Met de aanslag op Charlie Hebdo nog op het netvlies was het daar groot nieuws en werd het in het tv-Journaal uitgezonden.

Ook de meeste Zweedse kranten berichten over de gebeurtenissen. De Noorse krant Aftenposten plaatst opvallend genoeg een foto van de gijzelnemer waarop zijn gezicht onherkenbaar is gemaakt.

De gebeurtenissen bereikten ook Amerika, waar onder meer de New York Times en CNN er aandacht aan besteedden. Net als de Australische ABC.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl