Bij het huis in Pijnacker van de 19-jarige man die met een wapen zendtijd eiste in het NOS Journaal wordt huiszoeking gedaan door de politie.
NOS Nieuws

Verdachte op NOS-redactie is 19-jarige uit Pijnacker

Broertjes: Hilversum was voorbereid op dit soort incidenten

De man die de redactie van de NOS binnendrong, is een 19-jarige man uit Pijnacker. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt op een persconferentie. Hij is geboren in Zoetermeer. Meer wil het OM niet over hem kwijt.

Huis van de verdachte

De man wordt verhoord op een politiebureau in Hilversum. Hij wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving, bedreiging en verboden wapenbezit. Zijn motief is nog onduidelijk.

Veiligheid

Burgemeester Broertjes van Hilversum wil kijken of er meer veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Hij noemde het politieoptreden adequaat.

Sinds de aanslagen in Parijs was de beveiliging van het Mediapark al opgevoerd. Daardoor kon de politie snel ter plaatse zijn, zei Broertjes.

Na 'Parijs' wordt op het Mediapark extra gesurveilleerd en heeft de politie een speciaal mediateam opgericht.

Pasjes

Op de persconferentie werd gezegd dat niet bekend is hoe de man kon binnenkomen. De redactieruimte van de NOS is alleen te betreden met speciale pasjes.

Later bleek dat hij zich om 19.46 uur had gemeld bij de receptie met de mededeling dat hij voor een radioprogramma kwam. Toen hem werd gevraagd welk programma dat was, kon hij dat niet zeggen en toonde hij zijn dreigbriefje en zijn wapen.

'Verdachte is 19-jarige man uit Pijnacker'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl