De schoenenketen kreeg dinsdag uitstel van betaling ANP

Schoenenreus, de op één na grootste schoenenketen van Nederland, is failliet. Afgelopen dinsdag kreeg de keten al uitstel van betaling en gingen de winkels al dicht. Ook de website van het bedrijf is sindsdien offline. 

Volgens curator Bas van Dooren hebben zich veel partijen gemeld die mogelijk interesse hebben in een overname en doorstart. De curator schat dat er onder de geïnteresseerden zo'n drie serieuze partijen zitten. 

Winkels dicht

De winkels blijven voorlopig dicht. Als er een doorstart komt, dan besluit de overnemende partij welke winkels weer open zullen gaan. De curator houdt er ook serieus rekening mee dat er geen doorstart komt. Dan wil hij de winkels ook weer openen voor een faillissementsuitverkoop.  

Bijna twee jaar geleden ging Schoenenreus ook al failliet, dat kwam vooral door de economische crisis en de concurrentie van online schoenenwinkels. Maar het bedrijf maakte een stille doorstart op de dag dat het faillissement werd uitgesproken. 

Er werden 65 van de 205 winkels gesloten en er kwam een nieuwe formule met ongeveer 1.000 van de 1.500 werknemers. Het bedrijf bestaat sinds 1969.

STER reclame