De vleeshandel van Willy Selten in Oss een dag nadat de NVWA een inval had gedaan bij het bedrijf.
NOS Nieuws

'Vleeshandelaar Selten zet bedrijf in België op'

Vleeshandelaar Willy Selten uit Oss is een nieuw vleesverwerkingsbedrijf in België begonnen. Dat meldt het Brabants Dagblad op basis van eigen onderzoek. Selten wordt in Nederland verdacht van grootschalige fraude met paardenvlees.

De directeur van het bedrijf moet zich in maart verantwoorden voor de rechter. Hij wordt onder meer verdacht van het verwerken van paardenvlees in rundvlees om zo meer winst te behalen.

In totaal werd 50 miljoen kilo vlees van het Osse bedrijf teruggehaald op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

NVWA niet op de hoogte

Uit onderzoek van de krant blijkt nu dat Selten samen met zijn zoon opnieuw is begonnen in Mol in België. Daar is de NVWA niet van op de hoogte, volgens het Brabants Dagblad. Ook is de Belgische toezichthouder niet op de hoogte gebracht dat Selten de hoofdverdachte is in een grote vleesfraudezaak.

Het bedrijf van Selten in Oss werd in april 2013 failliet verklaard.

Register

In de krant pleit Europarlementariër Esther de Lange (CDA) voor het opzetten van een internationaal register van misstanden in de vleesindustrie. "Alle grote fraudeschandalen gaan over de grenzen, maar de controlerende diensten niet", zegt De Lange.

De autoriteiten in andere landen moeten ook worden gewaarschuwd over verdachten, vindt zij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl