Rafael Capote op weg naar één van zijn acht treffers tegen Duitsland AFP

Qatar heeft voor het eerst de halve finales van het WK handbal bereikt. Het gastland won in de kwartfinales met 26-24 van Duitsland, dat in 2007 nog zijn derde wereldtitel veroverde.

Qatar doet voor de vijfde keer mee aan het WK en werd eerder zestiende, twintigste, 21ste en 23ste. Voor dit WK zijn echter de nodige Serviërs, Bosniërs en Montenegrijnen tot Qatarees omgetoverd. In de WK-selectie hebben tien van de zeventien spelers een dubbel paspoort.

Cubaanse topscorer

Het aantrekken van buitenlanders werpt zeker zijn vruchten af. Tegen Duitsland was de Cubaan Rafael Capote topscorer met acht goals. De Montenegrijn Zarko Markovic scoorde zes keer, terwijl de Bosnische doelman Danijel Šarić zich onderscheidde met enkele prachtige reddingen.

Qatar stuit in de halve finales op Polen, dat Kroatië met 24-22 de baas was. Polen haalde in 2007 zilver op het WK en won in 1982 en 2009 brons.

Spanje klopt Denemarken

Wereldkampioen Spanje haalde de halve eindstrijd door in de herhaling van de afgelopen WK-finale met 25-24 te winnen van Denemarken. De Spanjaarden nemen het vrijdag op tegen Frankrijk, dat met 32-23 veel te sterk was voor Slovenië.

STER reclame