Brandyn Curry

Nipte Europa cup-zege Den Bosch

De basketballers van SPM Shoeters uit Den Bosch hebben hun tweede wedstrijd in de tweede ronde van de EuroChallenge nipt gewonnen. De Brabanders wonnen in eigen huis met 78-77 van Tartu Rock uit Estland.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en leidden na twaalf minuten al met 34-19. Den Bosch knokte zich terug, had na 26 minuten het gat gedicht (56-56) en stond vijf minuten later zelfs met 66-60 voor. De Esten gaven zich echter niet gewonnen, namen met nog 42 seconden te gaan een 77-76 voorsprong, maar in de slotseconde liet Brandyn Curry de thuisploeg alsnog juichen.

Curry was met twintig punten ook topscorer bij Den Bosch. Reginald Johnson voegde daar zeventien punten en elf rebounds aan toe. Den Bosch had zijn eerste wedstrijd in de tweede ronde verloren van het Duitse Fraport Skyliners.