Jody Lukoki schiet de 2-3 binnen

PEC in verlenging voorbij Cambuur

PEC Zwolle heeft zich geplaatst voor de halve eindstrijd van het KNVB-bekertoernooi. In een boeiende kwartfinale werd op bezoek bij SC Cambuur na verlenging met 3-2 gewonnen. De winnende goal voor PEC werd gemaakt door Jody Lukoki, die vorig seizoen nog bij Cambuur speelde.

De start van de thuisploeg was explosief. In een moordend tempo joeg Cambuur over het veld en legde het PEC zijn wil op. Kansen volgden, voor Sander van de Streek, Calvin Mac-Intosh en Bartholomew Ogbeche, maar doelman Warner Hahn liet zijn klasse zien.

Zwolle kreeg in de eerste helft één kans en die ging er direct in: uit een corner kopte Thomas Lam de bal bij de tweede paal binnen. In de 50ste minuut leek het duel zelfs al beslist. Even eerder had Ryan Thomas zijn inzet nog door Mac-Intosh op de lijn gekeerd zien worden, maar twee minuten later schoot hij van een meter of achttien wel binnen.

PEC Zwolle viert de 0-1 van Thomas Lam

Narsingh schittert

Tien minuten later was de stand echter weer gelijk en dat had Cambuur aan Furdjel Narsingh te danken. De 26-jarige aanvaller was tot twee keer toe het eindstation van een Friese counter en beide keren schoot hij de bal hard en doeltreffend in de korte hoek.

Ondanks meerdere kansen aan beide kanten, moest een verlenging de beslissing brengen. Daarin werd Jody Lukoki de matchwinner door van dichtbij raak te schieten. Cambuur drong nog flink aan en kreeg een paar enorme kansen, maar de bekerhouder hield stand.