Jérôme Champagne is verrast door Michael van Praag, die voorzitter van de FIFA wil worden EPA

Jérôme Champagne heeft met verbazing kennis genomen van de kandidatuur van Michael van Praag voor het FIFA-voorzitterschap. Champagne was onlangs in Nederland voor zijn eigen campagne. Hij wist niet dat Van Praag zich ook kandidaat zou stellen.

"Van Praag heeft zich de afgelopen maanden positief over mij uitgelaten", zegt Champagne tegen de NOS. "Van Praag heeft gezegd dat ik een waardige kandidaat ben. En in een interview met de Voetbal International heeft hij gezegd dat hij zichzelf niet als kandidaat ziet. Dus dit verbaast mij."

Volgens Champagne is het geen beletsel dat Europa twee tegenkandidaten levert voor de op een vijfde ambtstermijn azende FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Champagne: "Ik ben namelijk geen kandidaat voor Europa, ik ben een kandidaat voor het voetbal. De totale voetbalwereld moet beter worden. Ik heb in vier continenten geleefd en doe dan ook mee aan de verkiezing voor de hele wereld."

Over de kansen voor zichzelf, maar ook voor Van Praag, is Champagne pessimistisch. "Ik denk dat Sepp Blatter gaat winnen, dat lijkt me duidelijk. Hij heeft de steun van de meerderheid in de voetbalwereld. Dat heb ik vanaf het begin al gezegd. Hij is de grote favoriet, dat is de realiteit. Er is altijd een kans, maar je moet reëel zijn."

STER reclame