Mino Raiola NOS

Mino Raiola trekt zich terug als kandidaat voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA.

Nadat maandag bekend was geworden dat KNVB-voorzitter Michael van Praag eveneens een gooi wil doen naar de hoogste post binnen de FIFA, heeft Raiola besloten dat zijn kandidatuur niet langer gewenst is.

"Het ging me niet om mijzelf, maar om een goeie kandidaat voor het FIFA-voorzitterschap. Die goeie kandidaat is er nu", zegt Raiola tegen de NOS.

"Er komt een einde aan FIFA-dictatuur"

Raiola is als zaakwaarnemer al jaren actief in het internationale voetbal. Hij behartigt onder meer de belangen van Zlatan Ibrahimovic. Raiola is het klimaat dat onder "zonnekoning Blatter" in het voetbal is ontstaan, zat.

"Iedereen die voor Blatter stemt, moet zich schamen", stelt Raiola. "Ik nodig ook de UEFA uit de FIFA te stappen als Blatter herkozen wordt."Er is geen dictatuur die het eeuwige bestaan heeft. Ook aan de Berlijnse muur is een einde gekomen."

Raiola voorziet val van 'FIFA-dictatuur'

Raiola: droom dat Blatter het niet wordt

Raiola maakt graag plaats voor Van Praag

Raiola ziet in Michael van Praag een goede kandidaat om het imago van de wereldvoetbalbond weer op te poetsen. Raiola: "Met Van Praag heb je iemand met een beter netwerk, meer geduld en meer handigheid. Daar maak ik graag plaats voor."

STER reclame