Een dwergaap in dierenpark Wissel bij Epe, waar in 2013 een tweeling van die soort werd geboren
NOS Nieuws

Drie Nederlandse dierentuinen in een klap failliet

De eigenaar van de dierenparken Aqua Zoo in Leeuwarden, Zoo Parc in Overloon en Wissel in Epe is failliet. De rechtbank in Arnhem heeft het faillissement vandaag uitgesproken.

Volgens curator Piet Gunning kon het bedrijf zijn schulden aan de bank niet meer terugbetalen. De afgelopen jaren ging het al niet goed. Het personeel kreeg bovendien afgelopen maand geen salaris. Bij de parken werken enkele tientallen mensen.

Dieren

De dieren in de drie parken worden de komende vier tot zes weken nog verzorgd door het huidige personeel.

Curator Gunning zegt daarover: "De voormalige directie, de bank en ikzelf zijn het over één ding roerend eens: de belangen van de dieren, naast die van de werknemers, staan voorop."

Publiek

De dierenparken in Leeuwarden, Overloon en Epe blijven voorlopig open voor het publiek. Volgens de curator kunnen mensen gewoon blijven komen. "Graag zelfs. Hoe meer, hoe liever."

Gesprekken

Het is nog niet duidelijk wat er met de parken gaat gebeuren. De curator zegt dat hij werkt aan een doorstart en al gesprekken voert met gegadigden over een overname. Ook roept hij andere belangstellenden op zich te melden. "Dat moet wel snel gebeuren, met het oog op het welzijn van de dieren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl