OM noemt loverboyzaak unieke combinatie van bewijzen

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Tachtig mannen in tien dagen'

Justitie heeft een unieke combinatie van bewijsmiddelen in handen in de zaak van het 16-jarige meisje dat in een hotel in het Limburgse Valkenburg is geprostitueerd. Dat zegt George Rasker van het Openbaar Ministerie.

Het meisje zou met zeker tachtig mannen seks hebben gehad. Het OM betrapte de loverboy van het meisje op heterdaad toen er een inval in het hotel werd gedaan en heeft via hem een klantenlijst bemachtigd. De nummers van de klanten stonden in zijn telefoon. Daarnaast zijn er gebruikte condooms in de prullenbak van de hotelkamer aangetroffen.

De gebruikte condooms hebben bruikbaar DNA-materiaal opgeleverd. "Die zijn in beslag genomen en worden door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht", zegt Rasker. 

Risico bij klant

Van vijftig mannen is inmiddels de identiteit achterhaald, maar het OM gaat ervan uit dat zo'n tachtig mannen betrokken waren bij het misbruik.

De klanten zullen worden aangehouden en gehoord. Zij zijn strafbaar; minderjarigen mogen niet worden geprostitueerd. Een aantal mannen heeft zich inmiddels gemeld bij de politie.

Rasker weet niet of de mannen wisten dat het meisje minderjarig is, maar zegt dat het risico daarvan bij de klant ligt. "De klant moet rechtsomkeert maken wanneer hij twijfels heeft en meteen 112 bellen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

OM: we hebben een unieke combinatie van bewijsmiddelen

Volgens de advocaat van loverboy Armin A. had het meisje seks uit vrije wil. Ze zou zelf met het idee zijn gekomen om zich te prostitueren. "Ze heeft mijn cliënt gevraagd het te faciliteren. Dat weigerde hij. Toen ze bleef aandringen heeft hij uiteindelijk ingestemd, hij wilde erbij blijven om haar te beschermen."

Het meisje heeft haar verhaal later veranderd, aldus Vonken. Ze zou hebben gezegd dat de 21-jarige Armin A. alles had geïnitieerd.

Afgelopen weekend werd bekend dat Armin A. het 16-jarige meisje aan tientallen mannen heeft aangeboden in een hotel. Hij werd in oktober bij een inval gearresteerd, op het moment dat er een klant was. Armin A. zit nog altijd vast. 

Relatie

De klanten hadden hun vraagtekens bij haar leeftijd kunnen hebben, denkt Vonken. Hij heeft foto's van het meisje gezien en zegt dat ze er niet heel duidelijk meerderjarig uitziet. "Je kunt met make-up veel doen, maar ik zou mijn twijfels hebben. Ze zag er niet uit als 30, zogezegd."

Het meisje werd sinds 8 oktober vermist. Vonken zegt dat zij en zijn cliënt daarvoor al maanden een relatie hadden. 

STER Reclame