De Grieks-Egyptische zanger overleed afgelopen weekend EPA

Zanger Demis Roussos (68) overleden

time icon

De Griekse zanger Demis Roussos is overleden, op 68-jarige leeftijd. Roussos verkocht wereldwijd meer dan 60 miljoen platen en was ook in Nederland zeer populair. 

Hits 

Demis Roussos had een karakteristiek hoog en hees stemgeluid en er zat een kenmerkende trilling in zijn zang. In 1973 scoorde de zwaarlijvige, zwaarbehaarde zanger onder meer in Nederland een nummer 1-hit met Schönes Mädchen aus Arcadia. In datzelfde jaar deden ook de nummers My Friend the Wind en Forever And Ever het wereldwijd goed. 

Roussos had in de jaren 80 zijn laatste hits. In Nederland scoorde hij toen met Lost in Love. Latere nummers kwamen niet hoog in de Nederlandse hitlijst terecht.

Egypte

Demis Roussos groeide op in Egypte, waar hij was geboren. Toen zijn ouders hun baan verloren door de Suez-crisis, verhuisde het gezin naar Griekenland. Daar speelde Roussos in een coverbandje voordat hij eind jaren 60 terechtkwam bij Aphrodite's Child. Met die band scoorde hij onder meer hits als Rain and Tears en It's five o'clock. Begin jaren 70 verliet hij Aphrodite's Child om een solocarrière te beginnen.

De zanger overleed in de nacht van zaterdag op zondag in een ziekenhuis in Athene, heeft zijn dochter gezegd. Een goede vriend van Demis Roussos had het ook al bekendgemaakt via Twitter.

STER Reclame