Het OM zoekt tachtig mannen die seks zouden hebben gehad met een meisje van 16 in Valkenburg ANP
NOS Nieuws Binnenland

Valkenburgse sekszaak nog groter

Niet vijftig maar tachtig mannen hebben waarschijnlijk seks gehad met een meisje van 16 in een hotel in het Limburgse Valkenburg. Dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. 

In de zaak, die afgelopen weekend in het nieuws kwam, werd in oktober een 21-jarige loverboy aangehouden. Hij zou het meisje in het hotel hebben aangeboden aan tientallen mannen. Bij een inval in het hotel werd hij betrapt met het meisje en een klant. Het meisje werd sinds 8 oktober vermist.

Gebruikte condooms

De politie kwam klanten op het spoor via de mobiele telefoon van de pooier en door achtergelaten gebruikte condooms. In de prullenbak in de hotelkamer vond de politie tientallen condooms, die DNA-materiaal hebben opgeleverd. 

Van vijftig mannen is inmiddels de identiteit achterhaald, maar het OM gaat ervan uit dat zo'n tachtig mannen betrokken waren bij het misbruik. Het DNA-materiaal moet nog worden onderzocht; er zijn vooralsnog nog geen matches.

Uitbuiting

Alle klanten zullen worden gehoord als verdachte en als getuige tegen de loverboy. Het OM heeft al laten weten de aanhoudingen van de mannen zonder discretie af te handelen. "Menig huwelijkspartner zal verrast worden door de politie aan de deur", zei de woordvoerster van het OM. "De vrouw weet waarschijnlijk van niks. Maar voor ons weegt seksuele uitbuiting zwaarder.''

De loverboy kan een maximale celstraf van twaalf jaar krijgen voor het uitbuiten van het meisje; de klanten vier jaar voor het hebben van betaalde seks met een minderjarige.

STER reclame