Het filiaal in de Amsterdamse Kalverstraat ANP

V&D eist van zijn verhuurders een huurvrije periode van vier maanden. Daarnaast wil het bedrijf dat de vastgoedeigenaren de huur verlagen van 10 naar 7 procent van de bruto-omzet van de filialen. Dat vertellen de eigenaren van panden waar V&D in zit.

Eerder liet het bedrijf zelf al weten in gesprek te zijn met verhuurders over een verlaging van de huren. Dat was toen bekend werd dat V&D van alle werknemers een loonoffer eist van 5,8 procent. Uit een brief die de eigenaren hebben gekregen blijkt nu dat het bedrijf ook harde eisen stelt aan verhuurders en zegt dat dit de enige manier is waarop het bedrijf kan blijven bestaan.

Jos van Mortel, van Metroprop, die V&D panden in Den Bosch, Heerlen en Sittard bezit zegt dat hij deze manier van werken niet eerder heeft meegemaakt: "Het scheelt een enorm bedrag op jaarbasis, als ze vier maanden niet betalen en daarna ook minder. Ze zitten bovendien al laag vergeleken met andere winkels wat betreft huur."

De eigenaren gaan in gesprek met V&D. "Het is niet realistisch dat ze denken voor zoveel minder geld evenveel vierkante meters te kunnen houden" zegt van Mortel daarover.

STER reclame