Scheidsrechter Ed Janssen geeft Vito Wormgoor rood

Go Ahead verslaat concurrent ADO

Go Ahead Eagles heeft in de kelder van de eredivisie goede zaken gedaan door concurrent ADO Den Haag te verslaan. In de Adelaarshorst werd het 1-0 voor de thuisploeg.

Beide ploegen deden hun lage klassering voor de rust eer aan. In de matige eerste helft was Go Ahead de iets betere ploeg, maar had Michiel Kramer de score moeten openen. De topscorer van ADO stuitte echter op doelman Mickey van der Hart.

Pal voor de rust werd het publiek plots wakkergeschud. Voormalig ADO-speler Wesley Verhoek, pas sinds donderdag in dienst van de Eagles, versierde een penalty door de bal op de hand van Vito Wormgoor te plaatsen. De toegekende strafschop was te verdedigen, maar de rode kaart voor Wormgoor ging er niet in bij ADO. Jop van der Linden vergrootte de pijn door van elf meter te scoren.

Reeks kansen

In de tweede helft kreeg Go Ahead een reeks kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Marnix Kolder kreeg er zelfs drie op rij, maar ook Deniz Turuc had kunnen scoren.

Omdat de 2-0 uitbleef hadden de bezoekers tot aan het laatste fluitsignaal zicht op een punt. ADO kwam echter niet eens in de buurt van het doel van Van der Hart, waardoor de overwinning voor de Eagles geen moment in gevaar kwam.