Edouard Duplan in duel met FC Groningen speler Hans Hateboer

Groningen en Utrecht in balans

FC Groningen en FC Utrecht hebben in een meeslepend middenmoterduel in de Euroborg met 2-2 gelijkgespeeld. De Groningers bleven daardoor ook in hun negende thuiswedstrijd van het seizoen ongeslagen.

De levendige eerste helft leverde een reeks kansen voor beide doelen op. Zo schoot Utrechter Willem Janssen in kansrijke positie hoog over en volgde aan de andere kant Tjaronn Chery zijn voorbeeld.

Chery zette de Groningers later wel op voorsprong met zijn zesde treffer van het seizoen en zijn tweede met een vrije trap. Amper een minuut later kwam Utrecht al langszij dankzij Edouard Duplan. De Fransman trof doel nadat Janssen uit een hoekschop van Yassin Ayoub de bal volledig had gemist.

De Groningers claimden in de eerste helft twee keer vergeefs een strafschop. Eerst gebeurde dat nadat Chery tegen de arm van Jeff Hardeveld had gekopt en later bij een vermeende overtreding van Timo Letschert op Michael de Leeuw.

Groningen ontsnapt

Kort na de pauze bekroonde De Leeuw, die zijn overgang naar het Chinese Jiangsu Sainty zag afketsen door het ontbreken van de verlangde bankgarantie, een vloeiende Groningse aanval met de 2-1. Hij kopte raak uit een afgemeten voorzet van Hans Hateboer.

Weer liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten. De in de basis debuterende Sébastien Haller was er met een kopbal (over) al dichtbij, maar kort daarna maakte Ayoub met een bekeken schot wel de 2-2.

In het spannende vervolg was Utrecht het dichtst bij de winnende treffer. Zo zag invaller Nacer Barazite zijn schot afketsen op het hoofd van Eric Botteghin, werd een inzet van Kristoffer Peterson gestopt door Sergio Padt en schoot Duplan over.

Twee minuten voor tijd ontsnapte Groningen ternauwernood aan zijn eerste thuisnederlaag. In een chaotische situatie voor het doel raakte Ayoub de lat en hield Padt zijn ploeg op de been bij twee inzetten van Duplan. In de extra tijd was invaller Mimoun Mahi nog dicht bij Gronings succes, maar zijn inzet werd onschadelijk gemaakt door doelman Robbin Ruiter.