Duel tussen Samuel Armenteros (Willem II) en Gill Swerts (NAC).
NOS Voetbal

NAC Breda - Willem II eindigt doelpuntloos

NAC Breda wacht nog altijd op de tweede thuiszege van het seizoen. De tegenvallende streekderby tegen Willem II leverde geen winnaar op: 0-0.

Het duel begon hoopgevend. Het tempo lag hoog en beide teams kregen al snel een kans op 1-0. Adnane Tighadouini krulde voorbij het doel en Robert Braber kopte namens de bezoekers net naast. Na een kwartier had Willem II de leiding moeten nemen, maar Samuel Armenteros schoot op de lat. Vervolgens leek de voetbaloorlog tussen Breda en Tilburg meer op een wapenstilstand.

Na rust leek de Brabantse derby te gaan ontbranden, ook omdat arbiter Richard Liesveld na pittige overtredingen al snel drie keer geel moest trekken. Dat gebeurde echter niet. Pas in de laatste twintig minuten zorgden beide ploegen weer eens voor gevaar. Aankoop Gyon Fernandez kreeg een goede kans na een dribbel van Erik Falkenberg, maar leverde een rollertje af.

Willem II rook aan de 1-0, maar de kopbal van Braber ging naast en op de inzet van Bruno Andrade toonde NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar zich attent. In de slotfase kopte NAC's aankoop én nieuwe aanvoerder Dirk Marcellis nog over en zorgde Armenteros na een dribbel voor hachelijke momenten in het strafschopgebied van NAC.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl