NOS Schaatsen

Knegt verovert overtuigend de Europese titel

EK shorttrack 2015: superfinale 3.000 meter mannen

Sjinkie Knegt heeft op de EK shorttrack in Dordrecht voor de tweede keer in zijn carrière de Europese titel veroverd. De 25-jarige Fries won zondag de 1.000 meter en had in de afsluitende superfinale aan de vierde plaats meer dan genoeg om het goud veilig te stellen.

Viktor An werd tweede achter Vladislav Bykanov in de superfinale, maar had alleen nog de Europese titel kunnen pakken als Knegt niet was gefinisht. In het eindklassement werd hij tweede op ruime achterstand van Knegt. De bronzen medaille was voor Semen Jelistratov.

De beste Nederlander na Knegt was Freek van der Wart. De Europees kampioen van 2013 eindigde als vijfde in het eindklassement. Daan Breeuwsma was terug te vinden op de zesde plaats.

Goed weekend voor Knegt

Knegt (goud in 2012 en zilver in 2013) won zaterdag de 500 meter en werd op de 1.500 meter tweede achter zijn grote rivaal An. Op de 1.000 meter van zondag raakte de Rus uit balans toen hij de aanval op de leidende Knegt wilde inzetten, waarna hij op slag kansloos was.

Op de 3.000 meter hoefde Knegt alleen maar overeind te blijven en dat was geen probleem. "In eigen huis Europees kampioen worden is het mooiste wat er is", lachte Knegt. "Vorig jaar won An, nu win ik. En we gaan er in maart bij de WK in Moskou weer een mooie show van maken."

Eindklassement

PositieNaamPunten
1Sjinkie Knegt97
2.Viktor An71
3.Semen Jelistratov60
4.Vladislav Bykanov45
5.Freek van der Wart32
6.Daan Breeuwsma21

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl