NOS Schaatsen

Knegt zet grote stap richting Europese titel

Sjinkie Knegt heeft zijn tweede Europese titel nagenoeg binnen. Op de EK shorttrack in Dordrecht won de Fries de 1.000 meter en hij zag zijn concurrent Viktor An als vierde eindigen.

An reed een ronde voor het einde nog als tweede, maar hij maakte een misslag na het uitkomen van de bocht. Freek van der Wart kon hem voorbij snellen en Knegt pakte overtuigend de zege.

Knegt heeft ruime voorsprong in klassement

De overwinning levert Knegt 34 punten op. Van der Wart mag 21 punten bijschrijven aan zijn totaal. Semen Elistratov finishte als derde (dertien punten) en An moest het doen met de schamele acht punten.

Knegt staat nu met 89 punten aan de leiding in het algemeen klassement. An staat tweede met vijftig punten, maar voelt de hete adem van zijn landgenoot Elistratov in zijn nek (47 punten). Van der Wart heeft momenteel 29 punten verzameld, wat hem een vierde plaats in het klassement oplevert.

De titelstrijd wordt vanmiddag beslist in de superfinale over 3.000 meter.

Breeuwsma kansloos in B-finale

Daan Breeuwsma kon niets laten zien in de B-finale. Hij raakte achterop en kon niet meer meestrijden om de zege. Viktor Knoch wist uiteindelijk te winnen. De Hongaar bleef Vladislav Bykanov en Shaolin Sandor Liu voor.

Otter: het ziet er natuurlijk wel heel goed uit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl