Frank de Boer in de Amsterdam Arena
NOS Voetbal

De Boer: heel, heel pover

Voor de tweede keer in de geschiedenis eindigde de Klassieker in 0-0 en daar mocht vooral de thuisploeg de handen mee dichtknijpen. In de eigen Arena werd Ajax voor de tweede keer in een seizoen door Feyenoord afgetroefd in scherpte, balbezit en kansen. Toch bleef een nederlaag de Amsterdammers bespaard, maar dat was dan ook het enige lichtpuntje voor trainer Frank de Boer.

"Ik vond het heel, heel pover", brieste De Boer. "We hebben gereageerd in plaats van geanticipeerd, geen enkel initiatief genomen. In de rust heb ik zelfs het woord lamlendig in de mond genomen. Ik heb het gevoel dat er bij sommige jongens wat spanning zat."

De Ajax-trainer wisselde al in de rust zijn onzichtbare spits Arek Milik en haalde in de tweede helft Nicolai Boilesen en Riechedly Bazoer naar de kant, omdat de twee 'nieuwelingen' in de basis kramp hadden. De donderspeech had weinig effect. Ook in de tweede helft bepaalde Feyenoord het ritme.

"Een tactisch plan werkt alleen als je initiatief neemt. Als je geen initiatief neemt, dan moet je achter hun tactisch plan aanlopen. En als je probeert vrij te lopen als mijn schoonmoeder, dan lukt het helemaal niet."

Als je probeert vrij te lopen als mijn schoonmoeder, dan lukt het helemaal niet.

Ajax-trainer Frank de Boer

Op 21 september hield Ajax met het nodige fortuin drie punten over aan het bezoek aan De Kuip. Frank de Boer sprak over de slechtste wedstrijd van het seizoen, maar toen was zijn elftal nog in ontwikkeling. Vier maanden later is er weinig progressie te bespeuren.

"Als we deze wedstrijd analyseren, dan zijn we er zeker nog niet", vond ook De Boer, die zijn ploeg diep in de tweede helft pas gevaarlijk zag opduiken voor doelman Kenneth Vermeer.

"Lasse Schöne kreeg nog een honderd procent kans. Je had nog kunnen winnen, maar dat was niet verdiend geweest. Feyenoord is niet dichterbij gekomen, maar nu moet je zes punten (naar koploper PSV, red.) gaan overbruggen, misschien wel zeven vanwege het doelsaldo. We hebben wel eens betere weekends gehad."

De Boer: geen enkel initiatief genomen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl