Burgemeester Aboutaleb in de Essalam Moskee
NOS Nieuws

Aboutaleb herhaalt 'rot op als het je hier niet bevalt'

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft in de Essalam Moskee in Rotterdam herhaald dat extremisten die zich niet thuisvoelen in de Nederlandse samenleving maar beter kunnen gaan.

Voor een publiek van zo'n 250 mensen zei hij: "Rot dan toch op, heb ik meerdere keren gezegd. Dat is misschien niet leuk om te horen, maar er moet ook een grens worden getrokken. Ik ben een burgemeester die wil verbinden, maar ook grenzen wil stellen."

De bijeenkomst in de moskee was georganiseerd door Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR) en was bedoeld om buurtbewoners met elkaar in gesprek te brengen.

Kalasjnikov

Aboutaleb zei dat hij zich graag wil verantwoorden voor zijn publieke optredens naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. Hij zei dat hij kritiek heeft gekregen op zijn uitspraken, maar volgens hem is de taal die in huiskamers wordt gesproken nog veel scherper.

"Ik wil het daarom in deze eerbiedwaardige behuizing nog maar eens stellen: als je je boven het voetvolk wil verheffen door een kalasjnikov op te pakken, dan moet je gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl