Mart Lieder (l) maakt de enige goal in het duel met Excelsior

FC Dordrecht boekt eerste thuiszege

Hekkensluiter FC Dordrecht heeft zijn trouwe aanhang eindelijk de eerste thuiszege van het seizoen geschonken. Excelsior werd met 1-0 verslagen. Het gat met NAC Breda, de nummer zeventien ontvangt zondag Willem II, is nog maar drie punten.

Beide teams werkten hard, maar vermaakten de toeschouwers voor rust niet. Slechts twee kansen voetbalden ze bij elkaar. Tom van Weert ging in de beginfase alleen op het Dordrecht-doel af, maar Filip Kurto voorkwam schade. En vlak voor rust kopte Mart Lieder na een hoekschop rakelings langs het doel van Gino Coutinho.

Ook na rust viel er lange tijd weinig te genieten aan de Krommedijk. De 1-0 halverwege de tweede helft kwam dan ook uit de lucht vallen. Lieder sjouwde achter een lange bal aan, was sterker en slimmer dan twee verdedigers en schoot raak.

Excelsior perste er een slotoffensief uit en was gevaarlijk via invaller Ninos Gouriye (schot voorlangs), Daan Bovenberg (kopbal naast) en de eveneens ingevallen Carlo de Reuver (Kurto pakte zijn schot). Gescoord werd er echter niet meer in Dordrecht.

De vreugde na de zege was groot aan de Krommedijk. Het was dan ook de eerste thuisoverwinning van FC Dordrecht in de eredivisie sinds 28 mei 1995, vier dagen na de Champions League-zege van Ajax. FC Volendam werd destijds met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd.