Wijnaldum juicht na zijn 1-0 tegen Cambuur

PSV pakt de punten bij SC Cambuur

PSV heeft op bezoek bij SC Cambuur geen averij opgelopen. De koploper in de eredivisie overtuigde niet echt, maar zegevierde wel met 2-1.

In de eerste helft kwam de koploper in de eredivisie nog goed weg. Cambuur dicteerde het spel en creëerde een aantal grote kansen. Bartholomew Ogbeche schoof de bal echter net naast het doel en even later stuitte Synan Bytiqi op doelman Jeroen Zoet.

De Eindhovenaren stelden daar weinig tegenover, maar openden wel de score: uit een voorzet van Jetro Willems verlengde Georginio Wijnaldum de bal knap in het doel.

Minder passief

Trainer Phillip Cocu was erin geslaagd om zijn ploeg na de rust minder passief te laten spelen, al wilde het nog niet fonkelen. Wel was PSV beter dan de Friezen en had het vroeg in de tweede helft wellicht een penalty moeten krijgen.

Cambuur ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam niet verder dan een aardige kopbal van Sander van de Streek die over de kruising vloog. De Friese dadendrang verschafte de bezoekers voorin meer ruimte. De tot dan toe vrij onzichtbare Memphis Depay profiteerde hiervan door een balletje handig over doelman Leonard Nienhuis heen te koppen en daarmee de wedstrijd te beslissen.

In de slotfase krulde Daniel de Ridder de bal uit een vrije trap nog mooi in de kruising, maar echt spannend werd het niet meer.