NOS Schaatsen

Relayploegen overtuigend naar finale

De Nederlandse relayploegen hebben zich geplaatst voor het spectaculaire slotstuk van de EK shorttrack: de finale van de aflossing. In Dordrecht voldeden beide ploegen daarmee aan de verwachtingen.

In de halve eindstrijd rekenden de Nederlandse vrouwen af met Italië, dat eveneens een finaleplaats veiligstelde. Ook Rusland en Hongarije komen zondag uit in de finale van de relay.

De Oranje-vrouwen veroverde op de vorige Europese kampioenschappen nog een gouden medaille. Dat gebeurde destijds met Jorien ter Mors in de gelederen. Nu bestaat het team uit Lara van Ruijven, Rianne de Vries, Yara van Kerkhof en Suzanne Schulting.

Mannen

Ook de Nederlandse mannen lieten er geen twijfel over bestaan. Sjinkie Knegt kwam namens Nederland met een ruime voorsprong als eerste over de finish. Hij reed in de relayploeg samen met Daan Breeuwsma, Freek van der Wart en Itzhak de Laat.

Rusland, met Viktor An, werd achter Nederland tweede. Dat geeft recht op de finale. In de andere heat bemachtigden Italië en Hongarije een startbewijs voor de eindstrijd.

Een jaar geleden moesten de Nederlandse mannen in Dresden genoegen nemen met zilver. Niels Kerstholt reed toen in plaats van De Laat. Rusland ging aan de haal met de Europese titel.

Het toernooi in Dordrecht eindigt zondagmiddag met beide finales op de relay. Deze tellen niet meer voor het individuele toernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl