An neemt revanche, maar Knegt leidt

Viktor An heeft zich op de EK shorttrack gerevancheerd voor zijn tegenvallende optreden op de 1.500 meter. De Rus toonde in Dordrecht zijn klasse door de 500 meter te winnen en af te rekenen met Sjinkie Knegt, die door een tweede plaats nog wel aan de leiding gaat in het klassement.

De finale van de 500 meter was een gevecht tussen Nederland en Rusland. Knegt kreeg gezelschap van Freek van der Wart, regerend Europees en wereldkampioen An en diens landgenoot Semen Jelistratov.

In de strijd om de derde plek werd ook Van der Wart afgetroefd door een Rus. Jelistratov was hem net voor bij het passeren van de finishlijn.

Kunstje herhalen

Knegt rekende in de halve finales nog op indrukwekkende wijze af met An. In de laatste ronde passeerde hij de Rus binnendoor en al voor de finish kon hij zijn overwinning vieren. Dat kunstje kon hij in de eindstrijd niet herhalen.

Ook tijdens de EK in 2014 werd Knegt in de finale van de 500 meter afgetroefd door zijn Russische concurrent.

An veroverde met zijn zege 34 punten, Knegt moest genoegen nemen met 21 punten. Met 55 punten gaat Knegt na twee afstanden wel aan de leiding in het algemeen klassement.

Breeuwsma in B-finale

Daan Breeuwsma werd in zijn heat van de halve finales derde en liep de finale mis. In de B-finale werd hij derde, waardoor hij de 500 meter als zevende eindigde. Breeuwsma werd op de 1.500 meter nog knap derde.

Stand algemeen klassement bij de mannen

Naam Punten
1. Sjinkie Knegt 68
2. Viktor An (Rus) 42
3. Semen Jelistratov (Rus) 34
4. Daan Breeuwsma 15
5. Freek van der Wart 8

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl