Petra Kvitová kan naar huis
NOS Sport

Kvitová uit de strijd in Melbourne

Het is Petra Kvitová niet gelukt zich te plaatsen voor de derde ronde van de Australian Open. De als vierde geplaatste Tsjechische, in de eerste ronde nog te sterk voor Richel Hogenkamp, liet zich met 6-4, 7-5 verrassen door de Amerikaanse Madison Keys.

Ook in 2013 en 2014 ging Kvitová vroegtijdig onderuit in Melbourne. Vorig jaar blameerde ze zich tegen de Thaise Luksika Kumkhum, een jaar eerder moest ze het afleggen tegen de Britse Laura Robson.

Na verlies van de tweede set repareerde Kvitová in de tweede set nog wel twee keer een break. Een derde servicebreak wegwerken bleek echter te veel gevraagd en op 6-5 serveerde de pas 19-jarige Amerikaanse het duel zeer gedecideerd op love uit.

Voor de 24-jarige Kvitová, die in aanloop naar de Australian Open het WTA-toernooi van Sydney won, is het de eerste nederlaag van het seizoen.

Australian Open 2015: Kvitova-Keys

Davenport

Keys, die sinds kort wordt bijgestaan door Lindsay Davenport, wist nooit eerder door te dringen tot de vierde ronde van een grandslamtoernooi. Voor een plaats in de kwartfinales gaat ze het opnemen tegen landgenote Madison Brengle.

Brengle, die in de eerste ronde afrekende met de als dertiende geplaatste Andrea Petkovic, is een van de verrassingen van dit seizoen. Ze haalde vorige week in Hobart de eindstrijd en stond ook nog nooit eerder in de vierde ronde van een grand slam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl