FC Twente ook thuis langs Heracles

Jésus Corona viert zijn 1-0 Pro Shots

In september won FC Twente in Almelo met 4-1 van Heracles. Ook in Enschede gingen de punten naar FC Twente: 2-0.

Na twee scherpe counters van Heracles nam Twente het heft in handen. Dat leverde een afzwaaier van Hakim Ziyech, een inzet van Orlando Engelaar (prima gepakt door Dennis Telgenkamp) en een dot van een kans voor Jesús Corona op. De Mexicaan werd panklaar bediend door Ziyech, mikte de bal op een meter van een leeg doel op de lat, nam de terugspringende bal op het hoofd en zag nu Telgenkamp redden.

Zomer schiet oude ploeg te hulp

Heracles begon goed aan de tweede helft, maar het was Twente dat op 1-0 kwam: uitgerekend oud-Twentespeler Ramon Zomer speelde te nonchalant terug en Corona tikte de bal langs de kansloze doelman Telgenkamp. Tien minuten later leek Mike te Wierik raak te koppen uit een hoekschop, maar arbiter Tom van Sichem had goed gezien dat de verdediger de bal met zijn arm in het doel werkte.

Hoofdrol voor 17-jarig talent

In de slotfase eiste invaller Bilal Ould-Chikh een hoofdrol voor zich op. Eerst schoot het 17-jarige talent op de lat, waarna hij twee minuten voor tijd alsnog voor 2-0 zorgde met een magnifiek schot in de verre hoek. Een andere invaller, de Noor Torgeir Børven, schoot de bal in blessuretijd nog tegen de paal.

STER Reclame