NOS Nieuws

Zorgen dat Air France KLM-geld gebruikt

De ondernemingsraad van KLM maakt zich zorgen over de plannen van de Air France-KLM Groep. Daarover heeft de raad een verklaring uitgegeven.

Eerder deze maand werd duidelijk dat de organisatie van plan is om kasgeld van KLM te laten beheren door de holding van de overkoepelende groep. De directie zegt dit te willen doen om een betere rente te bedingen, niet om het KLM geld voor Air France gebruiken.

Zeer begaan

Toch laat de ondernemingsraad weten juist hier nu op beducht te zijn.

In de verklaring schrijft de raad: "De ontwikkelingen ondermijnen de interne inspanningen om KLM een gezonde en financieel krachtige luchtvaartmaatschappij te laten blijven. De KLM medewerkers zijn zeer begaan met de toekomst van KLM en de werkgelegenheid op langere termijn."

Kas

In reactie op Kamervragen over deze kwestie liet staatssecretaris Mansveld vorige week ook al weten dat het kabinet het belangrijk vindt dat KLM zijn eigen kas beheert.

De ondernemingsraad zegt duidelijke afspraken te hebben gemaakt met de KLM-directie over het in eigen beheer houden van de kas. De ondernemingsraad is bezorgd dat Air France-KLM ondanks die afspraken de plannen doordrukt.

De raad laat weten hierover nog in gesprek te zijn met de KLM-directie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl