1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS Nieuws

Weer Britse dode op Thais vakantie-eiland

Opnieuw is op het Thaise eiland Koh Tao een Britse toeriste dood gevonden. Vorig jaar werd op ditzelfde vakantie-eiland een jong Brits stel vermoord. 

Dit keer gaat om een 23-jarige studente uit Londen die vier maanden door Zuidoost-Azië reisde. De vrouw, Christina Annesley, stuurde enkele dagen geleden nog foto's van Koh Tao via Twitter. 

De Thaise autoriteiten hebben nog niets bekendgemaakt over de omstandigheden waaronder het slachtoffer is gevonden. Een natuurlijke dood wordt niet uitgesloten. 

Griezeleiland

Het eiland wordt door de Thaise pers inmiddels een 'griezeleiland' genoemd, omdat op 1 januari ook een Franse toerist dood werd gevonden. Hij was opgehangen aan een koord, met gebonden handen.  

De moord op het Britse stel Hannah Witheridge en David Miller deed veel stof opwaaien in Groot-Brittannië. Ze waren met een schop doodgeslagen; hun lichamen werden op het strand gevonden. Witheridge bleek ook nog verkracht te zijn. 

Dwang

De rechtszaak tegen twee Birmese migranten die in verband met deze moordzaak werden opgepakt, loopt nog steeds. 

Internationaal is er veel kritiek op de Thaise rechtsgang. De Birmezen zouden onder dwang bekentenissen hebben afgelegd. 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl