Wesley Hoedt Pro Shots

AZ'er Hoedt in juli naar Lazio

time icon

De overgang van verdediger Wesley Hoedt van AZ naar Lazio is definitief. De geboren Alkmaarder is medisch goedgekeurd en gaat na dit seizoen transfervrij over naar de Italiaanse nummer vijf, waar ook de Nederlanders Stefan de Vrij en Edson Braafheid onder contract staan.

Hoedt was dinsdag naar de Italiaanse hoofdstad vertrokken om alle formaliteiten af te ronden. Per 1 juli van dit jaar is hij voor vier seizoenen speler van Lazio Roma. AZ ontvangt een opleidingsvergoeding van 570.000 euro.

Geen twee miljoen

De afgelopen weken, nadat Hoedt duidelijk had gemaakt zijn contract bij AZ niet te willen verlengen, is geprobeerd de 20-jarige speler tussentijds naar de Romeinse hoofdstad te laten gaan. Maar de AZ-leiding en Lazio kwamen niet tot overeenstemming over een transfersom. De vraagprijs lag rond de twee miljoen euro. Daardoor maakt Hoedt, die in 2005 als jeugdig talent bij AZ kwam, het seizoen af in Alkmaar.

Wesley Hoedt met het shirt van Lazio, zijn toekomstige club Facebook Lazio

Wesley Hoedt brak deze competitie door bij AZ. Hij speelde tot dusver veertien competitieduels, waarin hij één keer scoorde. De overgang van de relatief onervaren centrale verdediger komt voort uit de contacten van zijn management SEG, dat vorig jaar zomer ook al de overgang van international Stefan de Vrij naar Lazio begeleidde.

Korte termijn

Voor de korte termijn heeft Lazio Roma zich al versterkt met de Braziliaan Mauricio dos Santos Nascimento. De 26-jarige stopper is afkomstig van Sporting Club de Portugal en kost de Italianen 2,7 miljoen euro.

Mauricio kwam in 2013 naar Lissabon. Hij speelde in zijn geboorteland Brazilië onder meer voor Palmeiras en Gremio.

STER Reclame